ArchiKids Budapest VárosÁlmodók

Interaktív családi fesztivál

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében idén ősszel ismét megrendezésre kerül az ArchiKids Budapest építészeti fesztivál, melynek keretében a gyerekek megismerkedhetnek a bennük élő építésszel, és játékos formában „párbeszédet kezdeményezhetnek” a jövő generációival.

Fotó: Dorkó Dániel

Időpont

2021. október 9. 10:00-20:00
Ingyenes
#gyerekprogram #Ablakabartókra #Együttmozdulók #Várostbelakók

A világszerte jelentkező ArchiKids fesztiválok mintájára lehetőséget teremtünk arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek. Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk továbbérzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat? Ezekre a kérdésekre velük közösen keressük a választ immár harmadjára megvalósuló, kibővített programon. Tervezett programtípusok:

Installáció építés, makettezés, Nyitott Stúdió látogatás, vezetett specifikus városi séták, kreatív kép/videó alkotás, interaktív városi játék és társasjáték, térképes kutatópálya, LEGO modellezés, stb…

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Bartók Béla út és környező utcák   1114 Budapest, Bartók Béla utca

Bartók Béla út és környező utcák

1114 Budapest, Bartók Béla utca

Kapcsolódó programok

Marco Barotti (D): Clams

installáció

Marco Barotti (D): Clams
Hang- és vizuális művészeti installáció
MESÉLŐ KÉPEK – bábelőadás gyerekeknek

gyerekprogram

színház

MESÉLŐ KÉPEK – bábelőadás gyerekeknek
bábelőadás szürrealista festők alkotásairól
„Budáról fúj a szél”

városi séta

„Budáról fúj a szél”
Városi séta a Gárdonyi tértől a Ménesi útig